PICA je jedna od vodećih evropskih, ali i svetskih kompanija za proizvodnju profesionalnih olovaka i markera za višestruke namene. Celokupan asortiman Pica markera i olovaka pruža mogućnost ispunjavanja najkomplikovanijih zadataka.

Neki od najpopularnijih proizvoda Pica programa su:

Pica Dry olovka

Posebna grafitna mina mekoće 2B, koja omogućava uspešno pisanje i označavanje na gotovo svim površinama bilo one suve ili mokre, glatke ili grube, prašnjave ili masne, itd.
Sa glatkih površina se oznake mogu skidati jednostavno, jednim potezom vlažne krpe.
Olovka sadrži i specijalan poklopac, na čijem se vrhu nalazi zarezač koji je uvek tu na dohvat ruke, idealan za sve vidove upotrebe.

Pica Dry mine

Najpopularniji set mina kompatibilna za rad sa Pica Dry olovkom.

Pica Gel marker

Marker namenjen za rad na povišenim temperaturama do 1000°C. Obeležavanje je moguće kako na sjajnim i glatkim, tako i na grubim površinama. Podjednako pouzdan rad je na površinama koje su vlažne, suve, masne, korodirane, vruće, smrznute, itd.

Pica Big Dry olovka

Inovativna, tesarska olovka sa jednostavnim „push“ mehanizmom. Olovka je otporna na prašinu, vlagu pa samim tim omogićava sve vidove obeležavanja.

Mina je izuzetno otporna na rad, ali se i jednostavno može zameniti. Držač ima jednostavnu štipaljku kako bi bila majstoru na dohvat ruke. Takođe je moguće oštrenje mina na omanjoj šmirgli koja se takođe nalazi na poklopcu olovke.

Pica Inc olovka

Pica Inc olovku je i sam Adam Savidž pohvalio u početnom delu ove stranice. Izuzetno praktična olovka, osmišljena za jednostavno i brzo obeležavanje u bilo kom vidu proizvodnje.

Moguće je koristiti na gotovo svim SUVIM površinama. Mastilo koje olovka ostavlja je permanentno, ali se uz pomoć alkohola (ili nekog drugog odmašćivaća) može ukloniti vrlo jednostavno.